Tips mentale zorg

Hoe fijn zou het zijn als:

  •  Je weer in je kracht staat vanuit je Afrikaanse roots?
  •  Zodat jij beter in je energie zit en kunt blijven?
  •  Je leeft en groeit vanuit een afrocentrische wijze?
  •  Je jezelf begrijpt en vertrouwt op je intuïtie?

Wist je dat de verzorging van je geest belangrijk is? Als je namelijk niet alleen lekker in je vel, maar ook lekker in je hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas zijn. Hoe word je mentaal gezonder?

In deze blog geef ik 4 tips weg voor het managen van je mentale gezondheid. Door het toepassen van deze tips in jouw dagelijkse leven, zal je meer rust, energie en vrede ervaren.

Tip 1: Creëer een routine

Maak een schema en probeer je er dagelijks aan te houden. Routine is zo belangrijk bij het beheren van je  mentale gezondheid.

Tip 2: Eet gezond

Verse, gezonde voeding, zoals fruit en groenten, is belangrijk voor het beheer van je fysieke en mentale welzijn. Vermijd voedingsmiddelen met veel vet en veel suiker die lege calorieën bevatten.
Kijk op www.blakaonline.nl voor leerzame tips. Blaka biedt voedingsadvies/consultancy aan zowel particulieren als bedrijven. Dit doen ze door het geven van lezingen, workshops en bieden van gepersonaliseerde voedingsschema’s.
Hun werkwijze is gebaseerd op eeuwenoude traditionele Afrikaanse en Afro-Surinaamse werkwijze. Dit betekent dat ze in harmonie met de natuur, holistisch en gepersonaliseerd te werk gaan.

Tip 3: Bewegen

Haal wat frisse lucht en sport. Je kunt naar een sportschool gaan, maar er zijn veel online lessen (zoals: yoga, of ademhalings – en meditatie oefeningen) die je kunnen helpen om je mentaal gezonder te voelen. Of ga gewoon weg en loop.

Tip 4: Maak een opbeurende afspeellijst

Download een afspeellijst met je favoriete muziek. Het kan je humeur helpen verbeteren en je angsten kalmeren. Het kan jazz, hiphop, old school of een ander soort muziek zijn.

Find your spirit,

– Naomi (Nana Abeniba) –

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoont