Hoe zorg jij voor jouw lichaam?

Zorg jij goed voor je lichaam? En geef jij je lichaam de gelegenheid om voor jou te zorgen? Door je lichaam in balans te brengen voel je je gezonder en wordt je lichaam een stuk gelukkiger.

Een gezond lichaam wordt niet ziek

Moeheid, een griepje, verkoudheidjes, pijn in je buik, hoofdpijn, huidproblemen, last van je gewrichten en ga zo maar door. Veel mensen hebben regelmatig of zelfs chronisch last van kleine, irritante aandoeningen. Je weet niet hoe je eraan bent gekomen, en je weet al helemaal niet hoe je er weer vanaf komt.

Een lichaam dat niet in balans is kan niet goed voor zichzelf zorgen. Hoe beter jij je lijf verzorgt, des te beter je lichaam voor jou kan zorgen. Een lichaam dat goed in balans is, wordt niet zomaar ziek. Je lichaam kan zichzelf helen, kan wonderlijke dingen voor je doen, mits je het de ruimte geeft.

De onderstaande tips sporen je aan om je lichaam beter te verzorgen.
Breng je lichaam in balans, en merk hoe je energie terug komt en allerlei vreemde kwaaltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

A. Bewegen
Onderzoek wat voor sport goed voor jou is. Tip: neem wat proeflessen en ervaar wat het met je lichaam doet.
Bewegen verbetert het humeur en geeft energie.
Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht. Het verhoogt de weerstand en helpt om stress kwijt te raken.

B. Natuurlijke voeding
Doe je best om meer te leren over voeding en natuurlijke medicijnen en de effecten ervan op je lichaam.
Richt je eetpatroon niet in op smaak, en ook niet op de hoeveelheid calorieën. Baseer je eetpatroon op voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Dat houdt in dat je kiest voor ‘schone’ voeding die je lichaam ondersteunt. Schone voeding is voedsel dat zo weinig mogelijk bewerkt is in fabrieken, dat geen chemische additieven bevat en het liefst een biologische oorsprong heeft.

Kijk op www.blakaonline.nl voor leerzame tips. Blaka biedt voedingsadvies/consultancy aan zowel particulieren als bedrijven. Dit doen ze door het geven van lezingen, workshops en bieden van gepersonaliseerde voedingsschema’s. Hun werkwijze is gebaseerd op eeuwenoude traditionele Afrikaanse en Afro-Surinaamse werkwijze. Dit betekent dat ze in harmonie met de natuur, holistisch en gepersonaliseerd te werk gaan.

C. Complementaire zorg:

*Massage
Waarom is een massage goed voor jou? 3 voordelen

1. Beter in contact met jezelf
Lichaam, geest en emoties zijn met elkaar verbonden. Door de ontspanning breng je je aandacht in plaats van naar je gedachten naar lichaam. Je bent je meer bewust van je lichaam en gaat “uit je hoofd” en komt “in je lichaam”.

2. Boost je immuunsysteem
Uit onderzoek is gebleken dat bij mensen die een massage kregen er een stijging van het aantal lymfocyten waar te nemen was. Lymfocyten zijn witte bloedcellen die schadelijke invloeden van buitenaf aanpakt, waardoor je immuunsysteem versterkt en minder vatbaar bent voor ziektes. 

3. Spierontspanner
Stress kan vele reacties in je lichaam oproepen, zoals slapeloosheid, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Stress kan ook zorgen voor gespannen spieren, je trekt je schouder- en nekspieren onbewust aan of gaat in een verkeerde houding aan het werk. Massage van je spieren stimuleert je doorbloeding, voert afvalstoffen af en verlaagt daarmee je spierspanning.

*Werken met kruiden
Traditionele Afrikaanse geneeskunde is een reeks traditionele geneeskundedisciplines waarbij inheemse kruidengeneeskunde en Afrikaanse spiritualiteit betrokken zijn , waaronder typisch waarzeggers , verloskundigen en kruidkundigen . Beoefenaars van de traditionele Afrikaanse geneeskunde beweren in staat te zijn om verschillende aandoeningen te genezen, waaronder kanker, psychiatrische aandoeningen, hoge bloeddruk, cholera , de meeste geslachtsziekten, epilepsie , astma , eczeem , koorts, angst, depressie, goedaardige prostaathyperplasie , urinewegen infecties, jicht en genezing van wonden en brandwonden en zelfs ebola .

De diagnose wordt gesteld via spirituele middelen en er wordt een behandeling voorgeschreven, meestal bestaande uit een kruidengeneesmiddel waarvan wordt aangenomen dat het niet alleen genezende eigenschappen heeft, maar ook een symbolische en spirituele betekenis heeft. De traditionele Afrikaanse geneeskunde, met de overtuiging dat ziekte niet het gevolg is van toevallige gebeurtenissen, maar door spirituele of sociale onevenwichtigheid, verschilt sterk van de moderne wetenschappelijke geneeskunde , die technisch en analytisch is gebaseerd. In de 21e eeuw blijven moderne geneesmiddelen en medische procedures ontoegankelijk voor grote aantallen Afrikanen vanwege hun relatief hoge kosten en concentratie van gezondheidsvoorzieningen in stedelijke centra.

Traditionele geneeskunde was het dominante medische systeem voor miljoenen mensen in Afrika vóór de komst van de Europeanen die op wetenschap gebaseerde geneeskunde introduceerden, wat een merkbaar keerpunt was in de geschiedenis van deze traditie en cultuur. Kruidengeneesmiddelen in Afrika worden over het algemeen onvoldoende onderzocht en zijn zwak gereguleerd. Het ontbreekt aan de gedetailleerde documentatie van de traditionele kennis , die doorgaans mondeling wordt overgedragen. Ernstige nadelige effecten kunnen het gevolg zijn van verkeerde identificatie of misbruik van genezende planten (Bron Wikipedia). Dus raadpleeg een expert voor gebruik van dergelijke kruiden.

Empower your spirit.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoont